Треклист:
1. The Hounds of Anubis (4:13)
2. Epiphany (4:02)
3. The Wretched (featuring Dave Stephens of We Came as Romans) (4:05)
4. Consider It Mutual (5:01)
5. 2012 (featuring Levin Benton of Miss May I) (3:01)
6. Dream Catcher (3:24)
7. Like Father Like Son (4:44)
8. Battle Royale (3:56)
9. You’re All I See (3:50)
10. We Know Who You Are (5:36)
ifolder 31 серпня 2010 року вийшов повноформатник "The World Alive". Дуже радує висока якість зведення. Гітарна техніка на висоті. Семплер теж не підвів - усі семли монолітно вписуються в загальну звукову картину. Дуже сподобалося інтро своїми кретивним гітарним риффінгом: "The Hounds of Anubis". Для запису цього альбому The world alive залучили інших музикантів - Dave Stephens (We Came as Romans), Levin Benton (Miss May I) та іншими.
Крейг (Craig Mabbitt) зі своїми численними вокальними техніками знову не підвів! Він просто звір! Як екстремальний так і чистий вокал звучать просто "фірмово".
Щодо барабанів - то вони зведені якісно і тримають всю конструкцію треків.
Семли на високому рівні. Сподобалися "звуки в басейні" (характерна настройка еквалайзера, як от у треку "Consider It Mutual"), глибокі струнні, які хапають за шкварки. Хочу відмітити трек 2012 - тут використано різні "пилкові" семпли, які чередують з гітарами - виникає ефект невідворотності, "року". Блєк йоба)! При цьому є крута тєма на 43 сек - де використано кумедний звук на зразок гри "sonic". Це на мою думку додало епічності треку. У треку "Dream Catcher" - використано цікавий ефект обриву звуку (3:06). Кінцівка досить креативна вийшла. "Like Father Like Son" - радує своїм сповільненням на 42 секунді! Такого крутого брейк дауну я давненько не чув (не знаю чи умісно це назвати брейкдауном...). Звук гітар накладається на семпл "двигуна".
Цікаво, що назви треків "Dream Catcher", "2012" - це також фільми. Не знаю, чи The World Alive фени Кінга і Ноллана, але думаю, це назви - це не просто збіг.
"Battle Royale" - ми вже чули в EP. Трек в оновленій іпостасі звучить ще шикарніше! Додалося нових гітарних фішок.
"You're All I See" - це така собі балада... Трішки лірики від музикантів. Рецензенти називають цей трек найслабшим в альбомі. Особисто на мою думку - композиція вдало вписується у цілісну картину альбому. А мозок і вуха іноді мають відпочивати).
Ну і на останок трохи брутальності у вигляді "You're All I See". Брутальний вокал звучить на фоні гітарних дезових рифів. Проте, The Word Alive були б не собою, якби не було солодких приспівів і квінт). Також відмічу цікаві дзвінкі семпли в даному треку. Десь після 2:30 трек сповільнюється і ми чуємо солодку мінорну лірику.
Вдале завершення альбому!
Отож, хлопці випустили досить цікавий продукт! Тому, слухаємо і цінимо.